Csehország  
Horvátország  
Szlovénia  
Főoldal
Hírek-Akciók 
Hajóbérlés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
Utazási feltételek
 

"Próbálj meg lazítani!"
(Hofi Géza)

Idegenforgalmi szakemberként szeretnénk felhívni figyelmüket a kikapcsolódás, pihenés fontosságára!

Az utóbbi időszak tapasztalatai alapján az emberek többsége egyáltalán nem jár nyaralni, talán néhány hosszú hétvégét szán pihenésre.

A szabadidő eltöltését is gyakran presztízselvárások irányítják: felkapott üdülőhelyek, nyüzsgés, szórakozás a lényeg, minek folytán soha sincs nyugta a nyaralónak, hanem az elvárásoknak megfelelés alapján választ nyaralóhelyet. Sokan ha úgymond kiengednek, azt is hajlamosak végletes formában tenni: esznek, isznak, mulatnak - végkimerülésig. Vagy percre kiszámolva feszített tempóban népszerű városokat rónak napi tizennégy órában. Mintha ez alatt a röpke időszak alatt akarnák magukat kárpótolni mindenért, amit az év során elszalasztottak.

Szervezetünknek rendszeres időközökben lenne szüksége pihenésre: naponta, hétvégenként, háromhavonta, évente egyaránt.

Felpörgetett életet élünk - nehéz lefékezni, de a pihenés legyen a lényeg, ne a szórakozás!

A kikapcsolódáshoz szükségünk van élményekre, de az élmények után ráérős szórakoztató, vagy esti meghitt beszélgetésekre is.

A nyugati emberek életében - velünk ellentétben - a hangsúly már régóta áttevődött a munkáról a szabadidőre, a feltöltődés, a "rekreáció" különféle formáira.

A pihenésnek sajátos kultúrája, szabályos művészete alakult ki: az emberek minden körülmények között szakítanak maguknak időt arra, hogy ráérősen diskuráljanak a parkokban, kávézókban, piknikezzenek, biciklizzenek, kocogjanak.

Nagyon fontos a lehetőségeknek lejobban megfelelő szállás megválasztása is (szálloda, hotel, apartman, egyéb...), hogy a lehető legjobban érezzük magunkat, de ne rójon ránk erőnk feletti terheket.

Jó tanácsok nyaralóknak:

  • Nem kell mindenáron elutazni, ha például nincs rá keret, néhány kreatív, otthon eltöltött nyugodt hét is rendbe hozhatja a dolgozót.
  • Ha elutazunk, pár szabad napunk legyen utazás előtt és után is, hogy jusson idő az átmenetre, és ne hajszoltan, lefáradva menjünk vissza dolgozni. Egy idegen helyen minimum négy-öt nap kell a szervezetünk teljes átállásához, a nyaralásra tehát minimum 1-2 hetet célszerű szánni.
  • A szabadság idején mindenképpen mozogjunk többet. Persze aki ülőmunkát végez, ne sziklamászással indítson.
  • A vakáció alatt ne dolgozzunk - egyes adatok szerint minden harmadik ember a nyaralása alatt is dolgozik. Ilyenkor a lényeg: mentesülni minél több kötöttség és elvárás alól, szabadabban szervezni az életünket, és találni magunknak egy-két olyan szabadidős tevékenységet, ami örömöt okoz.

Ha ezek után úgy dönt, hogy szüksége lenne olyan időtöltésre, amikor nincs kötelezettsége, szabadon azt tesz, amit akar, akár "semmit tenni" szeretne - megtisztel minket, ha hozzánk fordul kérésével!

   
 
 
 
 
 
 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS