Adriai-tenger
Franciaország
Görögország
Horvátország
Karib-térség
Martinique
Guadeloupe
Kuba
Olaszország
Spanyolország
Svédország
Szlovénia
Törökország
Tanfolyamtúrák
Oktatás
Holdnaptár
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 
Karib-térség
Hajóbérlés  

Guadeloupe

Kuba

Martinique

 
 

Karib-térség A Karib-szigetek vagy Karib-térség egy kiterjedt szigetvilág az Atlanti-óceán legnyugatibb részén, Észak- és Közép-Amerika között. A számtalan tropikus sziget, ahol az év szinte minden napján gyönyörű az idő (leszámítva a nyár végi hurrikán időszakot), számtalan turistát vonz. Nászutasok, az offshore területek miatt üzleti turisták, illetve a növekvő számú, egyre olcsóbb charterjárat miatt további turisták sokasága megy a területre.

Három fő részre osztható:
Bahama-szigetek A Magyarországnál hétszer kisebb területű szigetcsoport 690 szigete és 2387 korallszirtje Floridától délkeletre, 1300 km hosszan ívelődik az Atlanti-óceánban. A szigetek közül 29 lakott. A Bahama név eredete vitatott. Egyesek szerint a spanyol baja mar: árnyékos tenger kifejezésből eredeztetik; mások szerint az őslakos lucayan szóra megy vissza, ba-ha-ma: nagy felső középső föld, megint mások szerint, a banántalan sziget: indián kifejezésből eredeztetik. Kolumbusz a szigetcsoport egyik szigetén, San Salvadoron lépett először Amerika földjére, 1492-ben. A volt brit koronagyarmat 1973-ban nyerte el függetlenségét.

Nagy-Antillák: Kuba, Dominikai Köztársaság és Haiti (Hispaniola szigetén), Jamaica, Puerto Rico(USA), Navassa-sziget(USA), Turks- és Caicos-szigetek(UK). A földrajzi közelség miatt még a Kajmán-szigeteket is ide szokták sorolni. A Nagy-Antillák szigeteihez öt ország tartozik.

Kis-Antillák: Amerikai Virgin-szigetek (USA), Brit Virgin-szigetek (UK), Anguilla (UK), Holland Antillák (Hollandia), Aruba (Hollandia), Saint Kitts és Nevis, Antigua és Barbuda, Montserrat (UK), Guadeloupe (Fr), Martinique (Fr), Dominikai Közösség, Saint Lucia, Barbados, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Grenada, Trinidad és Tobago

Kulturális okokból sokszor a tágabb értelemben vett Karib-térséghez sorolják a következő közép- és dél-amerikai országokat is: Belize, Suriname, Guyana, Francia Guyana, Kolumbia és Venezuela északi partvidéke.

 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS