Adriai-tenger
Franciaország
Görögország
Horvátország
Karib-térség
Olaszország
Szardínia
Toszkána
Tirrén-tenger
Ligur-tenger
Szicília
Spanyolország
Svédország
Szlovénia
Törökország
Tanfolyamtúrák
Oktatás
Holdnaptár
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 
Olaszország
Hajóbérlés  

Ligur-tenger

Szardínia

Szicília

Tirrén-tenger

 

Toszkána

     
 

Olaszország
Olaszul Italia, hivatalosan (Repubblica Italiana) független ország Dél-Európában. Magába foglalja a Pó folyó völgyét, az Appennin-félszigetet és a Földközi-tenger két legnagyobb szigetét, Szicíliát és Szardíniát.
Az olaszok saját országukat lo Stivale-nak (Csizma), il Bel Paese-nak (Szépország) vagy la Penisola-nak (Félsziget) hívják.
Olaszország számos jól ismert, befolyásos európai kultúra otthona volt (pl. etruszkok, görögök, rómaiak). Fővárosa, Róma, történelmi világváros, a katolikus egyház bölcsője. Itália egyesítése 1870 előtt több hercegségből (Firenze, Milánó, Pisa stb.) és köztársaságból (pl. Velence, Genova, Amalfi) állt, e városállamok részvételével háborúk pusztítottak. Az olasz monarchia és a két világháború alatt az állam rengeteg konfliktuson esett át, mielőtt megalakult a mai létező Olasz Köztársaság, mely 20 régióra oszlik. Az állam hivatalos fizetőeszköze az euró 2002. január 1. óta. A fizetőeszköz az olasz lírát (ITL) váltotta fel.

Olaszország, mint vendégfogadó állam a 4. helyet foglalja el világviszonylatban, már több évtizede a klasszikus turizmus célországa. Magyarországról kiépített utak vezetnek, hiszen a kevesebb, mint 700 km-re fekvő északi üdülővárosok szinte végig autópályán érhetőek el 6-7 óra alatt. De Rimini sincsen 1000 km-nyire, ahol Európa legrégebbi demokráciája, a csodálatos mini állam, San Marino is tárt karokkal várja a turistákat. Leglátogatottabb régiói Veneto, Emilia-Romagna és Toszkána. Turisztikai vonzereje igen sokrétű, kulturális, archeológiai, természeti látnivalók, illetve téli-nyári sport és vakációs lehetőségek teszik attraktív célponttá.
Kellemes éghajlat, pompás tengerparti strandok, ahol a napernyők tarkán sorakoznak végeláthatatlan sorban egészen a hullámok pereméig. Változatos természeti adottságok, az olasz csizma szárát körülölelő tengerpart, az ország északi részén elterülő Alpok és az országon végighúzódó Appennin-hegység. Különböző éghajlati területek, a hegyvidéki éghajlattól egészen a majdnem szubtropikus klímáig Szicíliában. Gazdag kulturális emlékekkel megáldott városok végeláthatatlan sora (Róma, Velence, Firenze, Nápoly, Milano, Padova, Bologna, Pisa, Torino), mely városok nevének említése kapcsán mindenkinek a világon ugyanaz jut az eszébe.
Továbbá a kontinens egyik legízletesebb konyhája, melynek ezerszínűsége földrajzi helyzetéből és az éghajlati különbségekből adódik. Az egyetlen minden földrajzi egységre jellemző étel, a tészta(pasta). Olaszországban gyárilag több száz félét készítenek (spagetti, makaróni, lasagna, canelloni, tortellini, tagliatelle és a pizza). És folytathatjuk a felsorolást: a fagylalt (gelato), a borok (Chianti, Marsala, Barolo) és vermutok (Cinzano, Martini, Campari), a jó minőségű törkölypálinka (grappa), a balzsamecet, a pármai sonka, a gorgonzola és a parmezán, a tenger gyümölcsei, az elmaradhatatlan olívaolaj, az erős espresso kávé és a capuccino.
A romantikára csábító olasz dallamok, a divat, a stílus és az összetéveszthetetlen életérzés hazája ez a: Dolce Vita!
Ez Olaszország.

 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS