Adriai-tenger
Franciaország
Görögország
Horvátország
Karib-térség
Olaszország
Spanyolország
Svédország
Szlovénia
Törökország
Vitorlás szezon Törökország
Kikötési- kikötői- és hasznos információk
Nyugat-Lycian (Lükia) partvidék
 Marmaris 
 Göcek 
Kelet-Lycian (Lükia) partvidék
Tanfolyamtúrák
Oktatás
Holdnaptár
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 

Nyugat-Lycian (Lükia) partvidék

A lükiai part, nevét a számtalan ősi lükiai településről kapta, melyek szaggatott partjait a régi időkben benépesítették.
A partszakaszon Marmaris, Göcek és Fethiye a Nyugat-lükiai part és a Fethiye, Kas, Antalya a Kelet-lükiai part részét képezi.
Ezen a partvidéken az 1970-es évekig csak a tengeri szállítási útvonal létezett. Ekkor vágtak utat a hegyeken keresztül és a burkolatlan hegyi utakat, felváltotta az aszfaltos tengerparti út.
A Lycian (lükiai) partvidékre jellemző hegyvonulatok, sziklák és vízmosások csak itt találhatók meg az egész török parton. Ezek a vizek valóban kevésbé barátságosak, mint a Carian- és Ión-partok -féltek is a korábbi tengerészek errefelé-, de manapság a sok védett, biztonságos öbölben kiváló horgonyzóhelyeket talál a mai tengerész.
A fő charter bázisok Marmaris, Göcek és Fethiye.

Heródes szerint a lükiaiak Krétáról származnak, de régészeti leletek és egyéb történelmi feljegyzések azt mutatják, hogy nincs kulturális vagy politikai kapcsolat a két terület között.
Egyiptomi források (i.e. 1300) említést tesznek egy emberről, aki Lukka partjairól származik, és a feljegyzések szerint ellenségként jelölték. Tehát a Lukka partjairól származó ember alátámasztja az elméletet, hogy a lükiaiak Kis-Ázsiából jöttek.
A lükiai társadalomban, a nőket tartották nagy tiszteletben. Heródes azt mondta - amikor megkérdezték tőle, hogy mely családból származik - ő, lükiai törzsből származó anyját jelölte meg. Lükiai törvény volt, ha egy szabad nőnek gyermeke születik egy rabszolgától, a gyermeke anyai jogon szabad és nem rabszolga!

 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS