Adriai-tenger
Franciaország
Görögország
Horvátország
Karib-térség
Olaszország
Szardínia
Toszkána
Tirrén-tenger
 Salerno 
Ligur-tenger
Szicília
Spanyolország
Svédország
Szlovénia
Törökország
Tanfolyamtúrák
Oktatás
Holdnaptár
Főoldal
Hírek-Akciók 
Üdülés
Élményhajózás
Egyedi ajánlatkérés
Online szállásfoglalás
Online utasbiztosítás
     
 
Olaszország
Tirrén-tenger
Hajóbérlés  

Salerno

     
 

Tirrén-tenger (Mar Tirreno)
A Földközi-tenger része, az Appennini-félsziget délnyugati partjai előtt található. Területe 240 000 km2, legmélyebb pontján 3785 méter mély. Északról az Appennini-félsziget és a Toscanai-szigetek, nyugatról Korzika és Szardínia, délről Szicília, keletről pedig az Appennini-félsziget határolja. A Franciaországhoz tartozó Korzika kivételével valamennyi part menti terület Olaszországhoz tartozik.

Sokan úgy vélik, hogy a mediterrán térségben levő szigetek közül az egyik legszebb szigetcsoport. Palmarola a karib-tengeri szigeteket idézi a sziklás táj sokféle fajtája és színe miatt.
Öt tengeri mérföldre, keletre a nagyobb sziget Ponza körvonalai látszanak a horizonton. Elbűvölő kis öblökben horgonyozhatunk le, ahol lélegzetelállító látvány tárul elénk. De Ponza kikötője, a kicsiny város szépsége, festői pasztellszínű házaival lenyűgöző.
Ventotenne és Santo Stefano húsz tengeri mérföldre, keletre található. Ventotenne - főleg vulkánikus sziklák alkotnak - híres az ősi római kikötőjéről, amit a sziklába elsüllyesztettek. A kikötő még most is teljesen használható, a római építészet egy igazi mesterműve! Santo Stefano szigetén egy börtön volt, ami manapság múzeumként üzemel.
Mintegy húsz tenger mérföldre, délkeletre a bájos vulkáni sziget Ischia, melynek inaktív tűzhányójából manapság gyógyhatású melegvízforrás tör fel. Különleges fővárosa a sziget déli felében található, két részből áll. A romantikus kikötőváros, Ischia Porto szinte szabályos kör alakú vulkáni kráter, szűk kijárattal a nyílt tengerre. Ishia Ponte, a város másik fele a tengerparton húzódik, fő attrakciója a gyalogos hídon megközelíthető félszigete, melynek tetején egy csodálatos középkori erőd, az Aragón Vár (Castello d'Ischia) pompázik.
Procida olajfákkal és szőlőtőkékkel borított kis sziget.
Capri a szigetcsoport leghíresebb és legfejlettebb turisztikai célpontja, senkinek nem kell bemutatni. Talán a világ legrégebb óta ismert és felkapott nyaralóhelye. Kellemes klíma, festői környezet jellemzi, húsz tengeri mérföldre Nápolytól. A Marina Grande kikötőből meglátogathatjuk két fő városkáját, Caprit és Anacaprit (Capriba fogaskerekű sikló visz fel), vagy elhajózhatunk a helyi "kék barlanghoz" (Grotta Azurra), és gyönyörködhetünk a három, tengerből kiemelkedő sziklacsúcsban (Faraglioni).

Az uralkodó szél-irány észak vagy északnyugati. Nyáron, különösen a part közelében ezt az általános szélirányt gyakran fedik be termálszelek (föld és tengeri szelek). A tipikus mediterrán éghajlat miatt nagyon kicsi a hőmérséklet ingadozása, ezért márciustól novemberig tökéletes az idő a vitorlázáshoz.

 
 
 Iroda: 1012-Budapest, Lovas út 19. (térkép)   -  Email: info@windguru.hu  -  Tel: +36/1/450-0072  -  Fax: +36/1/450-0075  -  WebDesign by ESS